Gribskov auto logo 2<br />
Dæk og hjulskifte hos gribskov auto

Dæk og hjulskifte

Har du brug for nye sommer-, vinter- eller helårsdæk til din bil? Så kan vi sagtens hjælpe dig med at finde netop de dæk, der passer til din bil og dit kørselsbehov.

Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilke dæk du vælger. Dit valg af dæk har betydning for din brændstoføkonomi, din sikkerhed og den støj dine dæk laver.

Kontakt Gribskov Auto – så hjælper vi dig med at finde de rigtige dæk til netop din bil.

Skal du have skiftet dæk eller hjul?

I daglig tale skelner man måske ikke mellem dæk og hjul, men når du skal forbi en mekaniker, kan det være rart at vide, hvad forskellen er.

Ved et hjulskift, er det både dæk og fælge, der skiftes. Det kunne være, når du skifter til vinterhjul eller sommerhjul. Ved et dækskifte er det kun selve dækket, der skiftes. Det vil sige det sorte gummi, der sidder rundt om fælgen. Når dækket skal skiftes, er det typisk, fordi det er slidt eller punkteret.

Vi tilbyder bl.a. følgende services

Udskiftning til sommer eller vinterdæk

Afbalancering af dæk og hjul

Dæk og hjulopbevaring

Nye dæk og fælge til skarpe priser

Lapning af punkterede dæk

Kontrol af eksisterende dæks stand

Hvornår skal dækkene skiftes

Hvis gummiet er mørt og stift

Et dæk ældes, selvom det ikke bruges. Temperatur, vedligeholdelse og forhold under opbevaring af dækket påvirker, hvordan dækket ældes. Derfor er det en god idé at holde godt øje med dine dæk og eventuelt få dem tjekket. Dækkene kan nemlig trænge til at blive udskiftet, selvom de ser ud til at være brugbare og ikke er slidt.

Hvis dækket har skader

Skader på et dæk kan opstå på forskellige måder. Kører du skarpt på en kantsten, ned i et hul eller over noget, der ligger på vejen, så risikerer du at få snitskader på dækket. Får du en skade på dit dæk, så påvirker det dækkets holdbarhed. Du kan også have et søm siddende i dækket, uden at du har opdaget det. Derfor er det altid en god idé at tjekke dit dæk.

Hvis dækmønsteret er slidt

Ifølge lovgivningen må dit dækmønster ikke være under 1,6 mm. Vi anbefaler, at du ikke kører med dæk, der har et dækmønster under 3 mm. Hvorfor? Fordi dækket mister mange af de gode egenskaber, det har fra ny, når dækmønsteret kommer under 3 mm. Til sammenligning har et nyt dæk et mønster på mellem 7 og 8 mm.

Jo mere slidte dæk, jo dårligere står dækket fast på vejene. Hvor hurtigt dækmønsteret slides, afhænger blandt andet af kørestil og hvor meget, man kører på sine dæk. Nogle bilister når at slide deres dæk op, inden de bliver for gamle, mens andre vil opleve at dækket bliver mørt og stift, inden det slides op.

Hvis dit dæk er slidt ujævnt, kan det betyde, at der er et problem med afbalancering eller hjulophæng

Andre Services

Vi tilbyder en bred vifte af services. Se flere af dem her.

Serviceeftersyn

Ved et serviceeftersyn udskiftes olie, filtre og andre dele, og så kontrolleres bilen fra A – Z, og evt. fejlkoder udlæses.

Aircondition service

Vi servicerer dit klimaanlæg med kølemiddel, kompressorolie, trykprøvning m.v., så du kan holde en behagelig temperatur.

Før-Syn gennemgang

Er det tid til periodisk syn? Vi gennemgår din bil fra A-Z og kører den til syn for dig, så den glider igennem uden bemærkninger.

Reparation med garanti

Vi udfører alle typer reparationer med tre års garanti, og de bedste reservedele til din bil.