Gribskov auto logo 2<br />

Gør din bil vinterklar

En bil, der ikke er gjort klar til vintermånederne, kan koste dig dyrt i det lange løb.

Det er især låse og gummilister, som vinteren er hård ved. I det hele taget alt, der skal holde tæt. Hvis gummilisterne fryser til, risikerer du, at bilen bliver utæt.

Mange biler har i dag centrallåse, men de hjælper ikke meget, hvis der ikke er strøm på bilen. Det kan meget vel ske i hård frost, hvor batteriet kan blive voldsomt udfordret. Bilen starter ofte uden problemer, så længe vejret er godt. Men når så vinteren rammer, får batteriet problemer med ydelsen.

Selv helt nye biler kan få problemer, for der er meget elektronik i dem, som kræver en vis ydelse af batteriet, før bilen kan startes. Hvis du fornemmer, at bilen tøver mere end normalt ved start, så kan du godt forberede dig på, at bilen ikke starter næste gang, hvis der har været frost. Oftest bliver batteriet ladet op under kørsel, men har man sædevarme, klimaanlæg og lignende tændt, lader batteriet ikke op, da al strøm går til at have udstyret kørende. Løsningen vil være at køre forbi et værksted og få målt ydelsen på batteriet. Hvis den er for lav, kan batteriet muligvis lades op, og ellers er det en god idé at købe et nyt.

Samtidig er det en rigtig god idé at få rustbeskyttet bilens undervogn. Fordi vejret i Danmark hele tiden veksler mellem frost og tøvejr, bliver bilen konstant udsat for saltvandsbad – og det ætser bilens metaldele. Derfor er det en god idé at undervognsvaske bilen ofte i vintermånederne – men med en professionel undervognsbehandling er du sikker på, at bilen er ordentligt beskyttet.

Pak bilen til vinteren

Skulle du være så uheldig at køre i grøften på en øde, snedækket landevej, er det vigtigt, at du er godt forberedt.

Her er indholdet af en fornuftig nødpakke:

  • Sneskovl og ekstra gulvmåtter. Måtter kan give vejgreb under dine hjul, hvis du sidder fast i sneen.
  • Et tæppe. Rart, når du venter på hjælp i frostgrader.
  • Powerbank – fordi det er svært at ringe efter hjælp, hvis der ikke er strøm på telefonen.
  • Vanter, når du skal skubbe din bil eller skal grave den fri af en snefyldt grøft.
  • Lommelygte med ekstra batterier.
  • Et reb, hvis der er en venlig sjæl, som tilbyder at trække din bil ud af sneen.
  • Startkabler er også altid gode at have liggende i bilen.