Gribskov auto logo 2<br />
Efterår for din bil

Sådan slår du efteråret

Efterårets fugt og kulde venter lige om hjørnet, og derefter melder vinteren sin ankomst – og det kan gøre livet surt for enhver bilejer. Men her er 8 smarte tricks, der gør tilværelsen som bilejer lidt nemmere.

Vend bilen mod øst

De fire verdenshjørner er nok det sidste du tænker på, når du parkerer din bil, men har du mulighed for det, så vend bilens front mod øst. På den måde vil morgensolen være med til at opvarme både forrude, køler og forlygter.

Hånddesinfektion på viskerne

Nattefrosten rammer i løbet af efteråret, og det giver fastfrosne vinduesviskere. Her kan hånddesinfektion være effektivt, da alkoholen hurtigt vil smelte isen omkring viskerbladene og gør dem bløde og frostfri.

Tænd lygterne

Hvis din bil har svært ved at starte i efterårsfugten, kan det hjælpe at tænde lygterne. På den måde varmer du bilens batteri op, og det kan hjælpe startmotoren.

Kom barberskum på ruderne

Efterårsmånederne betyder duggede ruder hver dag, så snart man sætter sig ind i bilen. Du kan dog med fordel smøre ruden ind i barberskum, hvorefter du pudser ruden

Brug tandpasta på lygterne

Selvom du har børstet tænder, før du gik ud af døren, så tag tandpastaen med ud til bilen. Er lygterne beskidte efter regn og slud, så smør dem ind i tandpasta og puds det af med en klud. Så vil dine lygter funkle igen. Trænger dine lygteglas til en større omgang, kan du også købe et professionelt poleringssæt.

Kreditkort som skraber

Hvis du har forlagt din isskraber og dine bilruder er dækket af is, så find din tegnebog frem og brug et af dine plastickort. Det kan dog være en fordel at vælge det mindst betydningsfulde i tilfælde af, at det knækker.

Opvarm din bilnøgle

Uanset om du er ryger eller ej, er det en god idé at have en lighter i lommen. For når låsen pludselig er frosset fast en råkold morgen, kan du hurtigt opvarme nøglen, der efterfølgende er med til at smelte isen i låsen.

Gem sokker i handskerummet

Et par ekstra strømper er praktisk mod kolde eller våde fødder, men om vinteren bør du opbevare et par sokker i handskerummet af en helt anden årsag. De kan nemlig trækkes ud over dine sko og give dig bedre greb på isen, hvis bilen skal skubbes fri.